International press articles (Denmark, Germany, Spain)

GO - Danish magazine
no 49, February 1972

Fumble

Den gamle rock'n'rolls vugge stod i USA, og ikke eet navn uden for Staterne nåede op til blot anklerne af Amerikas store rocknavne. Jah - men hvad med TOMMY STEELE og CLIFF RICHARD vil du måske sige? De var daa store!
Nej, de var bare to store kopi-nuller, som kun kunne slå igennem i Europa, fordi det endnu engang er rarest at have sine egne private idoler lige ved hånden i stedet for at skulle hente dem i USA hvert andet øjeblik.
Med hesyn til rock'n'roll'revivalen ser det derimod anderledes ud, for nu er det England, der er den dominerende på markedet. I denne forbindelse kan vi nævne nevne som SHAKIN STEVENS, HOUSESNAKERS, WILD ANGLES og SLADE' mens der kun er eet navn i USA, der er sagen for rock'n'rollers, Nemlig SHA NA NA.
Det nyeste og mest lovende engelske rock'n'roll navn er FUMBLE, som absolut ikke betjener deres instrumenter som en samling fumlegængere, men derimod som gar vede og robuste musikere.
Gruppens medlemmer har alle været i branchen længe og spillet i diverse bands inden de fandt sammen i FUMBLE. Således kan nævnes, at DES, SEAN og BARRY var med i gruppen THE BALOONS, som tournerde i Danmark for nogle år siden.

Som FUMBLE har gruppen indspillet en LP og en single, og er lige pludselig blevet placeret centralt i rock'n'roll'ens swingende rampelys.
I sommers var de med på BILL HALEYs Europatourne, som selvfølgelig gik uden om Danmark, og selv stjernehimmelens nyeste og klareste stjerne DAVID BOWIE har haft bud efter dem, da han gerne ville have dem med på, sin næste tourne. Så får vi jo ellers at se, om det gå med FUMBLE, som det gik MOTT THE HOOPLE, da de kom i kontakt med manden, der fik ALICE COOPER til at virke som barnemad. Hvad enten BOWIE evt. gør dem til et stort navn også uden for rock'n'roll kredse eller ej, så kan vi fanatiske rock'n'rollers i al vildskab nyde deres LP "FUMBLE" (SVNA 7254), som er noget af det fedeste, mest primitive og hårdt accelererede rockmusik, der er udgivet i lange tider.
FUMBLEs stil ligger på grænsen mellem rock'n'rollens storhedstid og overgangen til early pop ved begyndelsen af tresserne, og pladen indeholder også elementer fra begge stilperioder.
Således finder man de mere bløde numre "Breaking Up Is Hard To Do", "It Might As Well Rain Until September" og "Ebony Eyes", der giver en forbavsende kontrast til de hårde halvtresser ting som "One Night", "Teddy Bear" og "Nut Rocker", der gives i et så forrygende og afsindigt speed, at det er lige før man får åndenød.

Skivens fineste nummer er "Let It Rock", som er aktuelle CHUCK BERRYs "Johnny Be Good", der har fået en ansigtsløftning og en ny tekst.
Velkommen FUMBLE - det er grupper som jer, der skal bære rock'n'roll'revivalen!!
- AF: JOHN GARODKIN -

DES HENLY - Guitar, vokal.
Født 15/7-47

SEAN MAYES - Piano, vokal.
Født 17/3-46

MARIO FERRARI - Bas, vokal.
Født 26/1-47

BARRY PIKE - Trommer.
Født 7/11-48

(thanks to John Garodkin for more information about the article)